Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася Міжнародна конференція "Судова досконалість у світі, що змінюється"

11 грудня 2013, 14:47

 

   Делегація Державної судової адміністрації України взяла участь у Міжнародній конференції з організації судочинства на тему: "Судова досконалість у світі, що змінюється", яку проводила 9-10 грудня 2013 року Міжнародна асоціація з судового адміністрування в м. Дубай (ОАЕ).
   До складу делегації Державної судової адміністрації України увійшли: перший заступник Голови Володимир Півторак, заступник Голови Віталій Положишник, в.о. начальника управління з питань організації діяльності судів Яна Машарова, начальники ТУ ДСА України в Львівській області Юлія Попович та в Одеській області - Володимир Куценко.
   Візит української делегації відбувся за сприяння Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя".
  Міжнародна конференція в м. Дубай є першою в регіоні Близького Сходу та шостою Міжнародною конференцією, яка проводиться Міжнародною асоціацією з судового адміністрування з моменту її створення - 2004 року. Важливим є те, що суди Дубая вважаються одними з найпоказовіших судових установ Близького Сходу та служать зразком для наслідування в регіоні. 
   У конференції взяли участь  представники судових адміністраторів з більш, ніж 50 країн світу. Учасниками конференції були судді, державні службовці судової системи, керівники міністерств юстиції, науковці у сфері юстиції та представники організацій міжнародного розвитку та верховенства права різних держав світу. Серед доповідачів всесвітньо відомі фахівці в області судового адміністрування, інформаційних технологій та стандартів суду.
   Метою конференції є напрацювання комплексного підходу до вдосконалення стандартів суду задля підвищення прозорості та ефективності його діяльності.
   Учасники конференції обговорили передовий досвід та успішні приклади ефективної діяльності суду з різних куточків світу. Цей захід надав прекрасну можливість отримати досвід управління судовими установами Близького Сходу , обговорити останні стратегії із судового адміністрування, зрозуміти динаміку та потреби управління судом.
   11 грудня 2013 року представники української делегації відвідали суди Дубая, Міжнародний фінансовий центр Дубая та здійснили загальний огляд судової та правової систем.