Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав чоловіка, що ухилявся від виконання обов’язків стосовно власної дитини

26 червня 2019, 09:09

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки Р. про позбавлення батьківських прав батька, неповнолітньої Вікторії, 2001 року народження.

Свої вимоги позивач мотивувала тим, що з відповідачем по справі перебувала у зареєстрованому шлюбі. Від шлюбу мають доньку Вікторію, 2001 року народження, яка проживає разом з нею та знаходиться на її утриманні. Рішенням Ленінського районного суду м. Миколаєва 2012 року з відповідача стягнуто аліменти на утримання дитини. З моменту як між ними було розірвано шлюб і по сьогоднішній день, відповідач ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню доньки, не цікавиться її життям. Так як відповідач не виконує свої обов’язки по утриманню дитини, не піклується про її здоров’я, не дбає про фізичний та моральний розвиток, не забезпечує матеріально, просила суд позбавити його батьківських прав.

Суд повно, всебічно, об'єктивно з'ясував обставини справи та прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог щодо позбавлення батьківських прав відповідача по відношенню до його доньки, оскільки він не піклується про фізичний і духовний розвиток дитини, її підготовку до самостійного життя, зокрема не забезпечує необхідного медичного догляду і лікування, не приймає участі у її навчанні; не спілкується з донькою,  не виявляє інтересу до її внутрішнього світу. Позивач займається вихованням дитини самостійно, повністю утримує, а відповідач ухиляється від виконання своїх зобов'язань по утриманню дитини, в зв’язку з чим, суд вважав вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/560/19).

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду