Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Печерський суд не надавав дозволів Міхеілу Саакашвілі брати участь у виборах до Верховної Ради України, - заява прес-служби суду

21 червня 2019, 14:17

Печерський суд не надавав дозволів Міхеілу Саакашвілі брати участь у виборах до Верховної Ради України.

В засобах масової інформації поширюється думка про ухвалення Печерським районним судом м. Києва судового рішення, яким громадянину Міхеілу Саакашвілі надано право брати участь у виборах до Верховної Ради України.

Прес-служба суду доводить до відома громадськості, що 21 червня 2019 року Печерським районним судом м. Києва ухвалено судове рішення, яким задоволено заяву Саакашвілі М.Н., за участю Печерського районного відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області, та встановлено факт безперервного на законних підставах проживання Саакашвілі М.Н. на території України з 23 лютого 2014 року до 06 червня 2019 року. Підставами були наявні в матеріалах справи дані та встановлені судом обставини, які не заперечував представник відділу міграційної служби. Мотиви та висновки суду викладені в рішенні, яке оприлюднене у встановленому законом порядку.

Зважаючи на значний суспільний інтерес до позачергових виборів до Верховної Ради України, які мають відбутись 21 липня 2019 року, прес-служба суду просить не маніпулювати думкою громадськості та не наділяти суд повноваженнями, які не відносяться до його компетенції, зокрема, щодо вирішення питання про реєстрацію кандидатів у депутати до Верховної Ради України, яке вирішується уповноваженим органом – Центральною виборчою комісією України.

 

За повідомленням прес-служби суду