Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якщо ти і не згоден з рішенням судді, але воно обов’язкове для всіх, - школярі Слов’янської школи №8 поділилися враженнями від "Уроку справедивості"

05 червня 2019, 11:03

На цей раз до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області на «Урок справедливості»  завітали школярі пришкільного табору Слов’янської ЗОШ № 8  «Чайка».   

У рамках  Всеукраїнської акції ініційованою Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №  59) школярам було  презентовано  не тільки новий мультфільм про суд «Слон проти Жирафи», а й вже знайомий дітям з інших навчальних закладів  мультфільм  «Кінь проти  Хом’яка».

На уроці, крім демонстрації мультфільму, школярам було запропоновано спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір, який виник між Жирафом та Слоном, між  Конем та Хом’яком. Мудрий суддя Черепаха довго роздумував над вирішенням спору  та виніс свій вердикт.

Діти жваво приймали участь в обговоренні проблеми, яка була показана у мультфільмі. Кожен висловлював свою думку щодо того, яке саме рішення буде справедливим та правильним. Не всі погодилися із рішенням мудрого Черепахи, однак все ж таки вирішили, що навіть, якщо ти і не згоден з рішенням судді, але воно обов’язкове для всіх.

Думка дітей була одностайною: бути справедливим та вирішувати справи – це важкий труд.

Також суддя-спікер продемонструвала дітлахам мантію судді та нагрудний знак, показала як виглядає суддя, коли здійснює правосуддя.

Наприкінці зустрічі всі діти отримали наліпки членів клубу «Справедливці»,   диплом про участь в акції та книгу «Справедливці».

Мультфільми  було   знято в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Нове правосуддя».

 

 

За повідомленням прес-служби суду