Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ долучилася до Міжнародної конференції “Право на свободу та особисту недоторканість”

05 червня 2019, 11:02

4 червня 2019 року в Кишиневі, Республіка Молдова, проходила Міжнародна конференція “Право на свободу та особисту недоторканість”, участь в якій взяли проректор Національної школи суддів України Анатолій Костенко та суддя Верховного Суду України, викладач НШСУ Єлизавета Ковтюк.

Метою цієї конференції є обговорення принципів положень статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (ЄКПЛ), а також викликів та способів ефективного застосування цих принципів на практиці.

Серед тем для обговорення на конференції, зокрема, методологія та результати дослідження щодо застосування досудового ув’язнення в Республіці Молдова, а також проблеми національного впровадження та можливі рішення відповідно до статті 5 ЄКПЛ у інших країнах. Єлизавета Ковтюк виступила на конференції з доповіддю “Дотримання судами України принципів статті 5 ЄКПЛ”.

Конференція стала гарною нагодою для посилення співпраці між установами, відповідальними за підготовку та підвищення кваліфікацій представників юридичних професій країн Східного партнерства, а також своєрідною платформою для обміну професійним досвідом.

За повідомленням НШСУ