Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 15 років позбавлення волі засуджено жінку за вбивство продавчині валюти

05 червня 2019, 10:51

Колегією суддів Хмельницького міськрайонного суду засуджено до 15 років позбавлення волі жінку, 1997 року народження, яка обвинувачувалася у вчиненні злочину, передбаченого п.7 частини другої  статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з хуліганських мотивів).

Судом установлено, що потерпіла займалась продажем валюти на одному із ринків м. Хмельницького. Обвинувачена кілька разів купувала у неї іноземну валюту та, як пояснила в судовому засіданні сама обвинувачена, мала намір продати потерпілій раніше куплені у неї  долари США.

Проте жінка відмовила у здійсненні купівлі-продажу із посиланням на те, що кошти підроблені. 17 вересня 2017 року обвинувачена слідувала за потерпілою до її місця проживання. Жінці вдалось зайти у під’їзд будинку, де нанесла потерпілій  ряд ударів  ножем в область грудної клітки та шиї.  Спричинені  ушкодження  мали наслідком смерть потерпілої.

Обвинувачена вину у скоєному не визнала та пояснила, що намагалась лише поспілкуватись із потерпілою.

Суд перекваліфікував дії обвинуваченої з п.7 частини другої  статті 115 КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів) на частину першу статті 115 КК України  (вбивство).

Запобіжний захід залишено до набрання чинності вироком суду попередній – тримання під вартою.

Крім того, судом на користь потерпілих по справі – дітей убитої, стягнуто з обвинуваченої моральну шкоду в розмірі 800 000 грн. у рівних долях кожному.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

За повідомленням прес-служби суду