Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі вивчали правознавство під час справжнього кримінального провадження у Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу

05 червня 2019, 10:31

Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області  не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції, завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням і надалі сприятиме налагодженню прямих зв’язків із громадськістю на сучасному етапі реформування судової системи. Задача просвітницької діяльності - не просто розповісти про суди, але сприяти утвердженню цінностей верховенства права, поваги до суду як місця захисту справедливості. 

03.06.2019 Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області зустрічав гостей в рамках заходу «День відкритих дверей». До суду завітали учні 10 класу Криворізької спеціалізованої школи I-III ступенів № 70 разом з викладачем Оленою Сіроштан.

Зустрічала гостей в.о. Голови суду Наталія Чернова, яка розповіла учням про засади здійснення судочинства в Україні. Окрім того, Наталія Чернова зосередила увагу молоді на особливостях роботи суддів, їх помічників та секретарів судових засідань, на процедурі формування та впорядкування справ. Учням випала можливість бути присутніми під час проведення кримінального провадження, відносно громадянина, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 15, частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України. Перед судовим засіданням молодь була попереджена про те, що у приміщенні суду, в залах судових засідань безпосередньо, діють етичні та закріплені процесуально правила поведінки, яких всі відвідувачі беззаперечно мають дотримуватись. Замість «клітки», учні побачили спеціально обладнану лаву, яка відділяє від зали металева конструкція з куленепробивним склом, що відповідає європейським стандартам.

Пізнавальною для учнів стала розмова зі суддею Олексієм Євтушенко, який у форматі відкритого діалогу розповів учням, що професія судді вимагає постійного навчання та підвищення власного рівня кваліфікації, поділився власною історією, чому обрав професію судді, яка вимагає не тільки сміливості, неупередженості,впевненості в собі і своїх діях, але й готовності бути у центрі уваги не лише зали засідань, а й взагалі суспільства, яке прискіпливо спостерігає за особистим життям служителів Феміди, про професійні ризики і загрози, з якими стикаються судді. Розповів учням про суддівську атрибутику (мантію та нагрудний знак судді).

Учасники у повній мірі ознайомилися з особливостями юридичних професій, набули корисного досвіту, отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

Наприкінці, учасники заходу висловили подяку за організацію корисного та пізнавального заходу, який пройшов насичено та змістовно.

За повідомленням прес-служби суду