Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про електронне судочинство, як один з елементів відновлення довіри до правосуддя, говорили в Миколаївському апеляційному суді

04 червня 2019, 17:24

   Сьогодні, 04 червня 2019 року, в приміщенні Миколаївського апеляційного суду відбувся семінар з питань запровадження електронного судочинства, а також  практичних навичок та проблемних питань із застосуванням нових норм процесуальних кодексів.

   Відкриваючи семінар, голова Миколаївського апеляційного суду – Микола Міняйло  подякував спеціалістам ДП «Інформаційні судові системи» за участь у заході та представив спікерів заходу: керівник проекту робочої групи по впровадженню Електронного судочинства -  Оксана Литвинова, радник генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» - Євген Жердєв, директор департаменту статистики та аналізу даних  - Олександр Фіалковський  та головний фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення - Вадим Коваль.

 

  «З метою першочергового запровадження в експлуатацію усіх модулів та підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та обговорення проблемних питань, сьогодні до нас завітали кваліфіковані спеціалісти з ДП «Інформаційні судові системи». Мета заходу має неабияку актуальність у сьогоднішній час, адже саме від ефективного впровадження та роботи електронного суду залежить подальша доля судової реформи» - вказав очільник суду.

   На запрошення Миколаївського апеляційного суду у заході взяли участь судді та працівники апаратів місцевих судів міста Миколаєва та Миколаївської області, господарського суду Миколаївської області, Миколаївського окружного адміністративного суду, а також адвокати та інші запрошені гості.

   Спікери заходу ознайомили присутніх з процедурою реєстрації в електронному кабінеті та робою в ньому. Показали, як за допомогою шаблонів, можна швидко подати позовну заяву або інші документи не виходячи з дому та розповіли, як швидко ці документи отримає суд. Також, ознайомили присутніх з функціональним забезпеченням та основними модулями системи: «Судова статистика», «Управління персоналом, фінансовим та бухгалтерським обліком» та іншими.

   У ході зустрічі спікери активно відповідали на всі запитання, які лунали з зали та роз’яснювали незрозумілі процедури.

 

Крім того, звернули увагу присутніх на те, що зовсім нещодавно запустили Центр технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Портал є сервісом «допомоги» з актуальними статтями, інструкціями та відповідями на найпоширеніші питання щодо роботи в системі. Щоб скористатися сервісом, слід перейти за посиланням https://wiki.court.gov.ua».

 

 

За повідомленням прес-служби суду