Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чугуївський міський суд Харківської області долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості»

24 квітня 2019, 18:21

Чугуївський міський суд Харківської області долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості» для школярів молодших класів,  ініційований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Метою зазначеного заходу є - формування правової культури серед школярів, донесення у доступній формі знань про роль суду у суспільстві та державі, роз’яснення важливості принципу верховенства права, справедливості та рівності всіх перед законом.

24 квітня 2019 року суддя-спікер Чугуївського міського суду Харківської області Світлана Оболєнська радо зустріла учнів 6-А класу Клугино-Башкирівської ЗОШ Ⅰ-ⅠⅠⅠ ступенів Чугуївської міської ради Харківської області.

 

Розпочинаючи урок суддя-спікер розповіла учням про роль суду в житті людей та його основне завдання – відновлення справедливості та забезпечення миру.

    

Під час заходу було презентовано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», у якому Кінь загубив подаровану йому підкову, а родина Хом’яка знайшла її та використала в облаштуванні свого помешкання. Оскільки Кінь вимагав повернути загублену підкову, а Хом’як відмовлявся це зробити, то герої мультфільму задля відновлення справедливості звернулись до судді Черепахи.

Учні розділились на два табори: один - «За Коня», а другий - «За Хом’яка». Впродовж інтелектуальної гри у школярів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями.

На завершення заходу діти отримали наліпки клубу «Справедливці» на згадку та диплом учасників Всеукраїнської акції «Урок справедливості». Диплом вручили класному керівнику Жигловій Юлії Володимирівні.

Принагідно діти змогли помилуватися художньою виставкою робіт учнів міста Чугуєва та Чугуївського району, яка розміщена в одному з корпусів суду.

      

 

 

За повідомленням прес-служби суду