Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Земельний конфлікт між сусідами призвів до кримінального провадження

11 квітня 2019, 12:42

На земельній ділянці між двома господинями суміжних господарств через малозначний привід, на грунті тривалих особистих неприязних відносин виник конфлікт. Під час зазначеного конфлікту обвинувачена, будучи агресивно налаштованою стосовно потерпілої, нанесла один удар металевою частиною лопати в тім'яну ділянку голови.

Обвинувачена свою вину не визнавала та пояснила, що між нею та потерпілою, з якою вони тривалий час перебувають в сварці, виник конфлікт. Причиною конфлікту стало те, що потерпіла підкопувала землю біля їхньої спільної межі. Тому вона на своєму господарстві набрала з туалету на металеву лопату фекалій і розкидала їх під межу, жодного удару не наносила.

В ході судових засідань вину обвинуваченої було повністю доведено і призначено їй покарання у виді штрафу у розмірі вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 1360 грн. 00 коп., крім того задоволено цивільний позов та стягнуто 1700 грн. 18 коп. матеріальної шкоди, 3000 грн. на відшкодування моральної шкоди.

Вирок Волочиського районного суду Хмельницької області не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду