Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безпека – спільна відповідальність

05 квітня 2019, 14:17

Неминучий наслідок екстремальних, кризових ситуацій – руйнування базової потреби людини – потреби в безпеці.

Криза – це серйозна ситуація, яка має згубні наслідки для безпеки людей, оточуючого середовища, репутації закладу, організації, органу влади.

В умовах, коли часто змінюється законодавство в Україні, а також  існує великий суспільний запит на відновлення довіри до судової влади, вимоги до професійних знань суддів та працівників апаратів судів значно підвищуються. Вони повинні не тільки знати законодавство, практику його застосування, а й володіти спеціальними навичками попередження та розв’язання кризових та нестандартних ситуацій задля забезпечення безперервної роботи суду. Важливість гарно налаштованої комунікації особливо стає зрозумілою під час кризових ситуацій. 

Відтак, 04 квітня 2019 року в стінах Київського апеляційного суду було проведено семінар на тему: «Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій».

Мета семінару – попередження та усунення кризових ситуацій у суді, оволодіння умінням діяти в непередбачуваних і надзвичайних ситуаціях.

Спікер семінару – суддя судової палати з розгляду цивільних справ, суддя-спікер Київського апеляційного суду, кандидат юридичних наук, викладач Національної школи суддів України, професійний бізнес-тренер та медіатор Олена Лапчевська.

У формі живого діалогу із учасниками заходу, викладач розглянула модель стратегічної комунікації, за допомогою якої можна розробити та реалізувати успішну стратегію суду та вирішити нагальні проблеми, які стоять перед інституцією.

В ході семінару було надано практичні рекомендації щодо дій начальників структурних підрозділів та керівництва суду у разі виникнення непередбачуваних надзвичайних ситуацій, планування та алгоритм дій, спрямованих на вихід із них та забезпечення безперервної роботи суду в таких умовах. Слухачі обговорили питання щодо планування роботи та упередження конфліктних і нестандартних ситуацій.     

Програма семінару була надзвичайно насиченою та дуже динамічною, в ході якого було поєднано діалоги та інноваційні форми неформальної освіти з використанням прийомів зняття емоційної напруги.

Завершився семінар-практикум груповою рефлексивною вправою.

За повідомленням прес-служби суду