Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Трускавецького міського суду Львівської області завітали учасники гуртка «Юні екскурсоводи»

05 квітня 2019, 12:11

4 квітня 2019 року до Трускавецького міського суду Львівської області завітали учасники гуртка «Юні екскурсоводи» з Будинку учнівської творчості міста Трускавця.

Дітей  зустріла прес-секретар суду Ірина Лесович, яка розповіла юним слухачам про порядок роботи Трускавецького міського суду Львівської області та його діяльність.  

Суддя-спікер Трускавецького міського суду Львівської області Тетяна Василюк провела «Урок справедливості» присвячений темі правосуддя.

Діти дізнались про діяльність суду, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян, про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  а також про права та обов'язки дітей. Також діти з захопленням переглянули презентацію на тему: «Права дитини» та поділились своїми враженнями.

Під час заходу  учні переглянули мультфільм  «Кінь проти Хом’яка», знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Чому люди сперечаються? Як вирішити суперечку? Як навчитись бути справедливим? На всі ці питання діти шукали відповідь під час інтерактивної вправи «Справедливці».

Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері. Діти залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу.  На згадку про зустріч школярі отримали наліпки з серії «Справедливці» та буклети з основними правами дитини.

Керівник апарату Віталій Корчинський  ознайомив відвідувачів з роботою працівників апарату суду та провів екскурсію приміщенням суду. «Юні екскурсоводи» відвідали зали судових засідань (кримінальний та цивільний), канцелярію суду, кабінети суддів та помічників, камери попереднього затримання.          

Діти побачили мантію і нагрудний знак судді та зробили  фото.                              

Трускавецький міський суд Львівської області планує організацію подібних заходів на регулярній основі та запрошує до співпраці і комунікації навчальні заклади міста. Для організації проведення заходу звертайтесь до прес-секретаря суду Ірини Лесович за телефоном: 6-65-08.

Інші фото

За повідомленням прес-служби суду