Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Слов’янському міськрайонному суді Донецької області проведено "День відкритих дверей" для учнів інтернату

01 квітня 2019, 14:09

29  березня  2019 року в Слов’янському міськрайонному  суді Донецької  області відбулася зустріч працівників суду з учнями спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 7 м. Миколаївка Донецької обласної ради в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Суддя-спікер Наталія Дюміна  розповіла учням, що адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку.  Звернула увагу дітей на необхідність дотримання правил дорожнього руху, а також дисципліни та розпорядку  у навчальних закладах.

Також суддя-спікер разом з прес-секретарем суду Світланою Бєлєньковою  ознайомила школярів з історією суду, розповіли   про судові справи, які розглядає місцевий суд. Діти отримали вичерпну інформацію про те, як дізнатись про результати розгляду справи, користуватися офіційним веб-сайтом суду, як   влаштуватися на роботу  до   суду, а також як поводити себе  у суді.

Учні охоче ставили запитання, на які суддя-спікер залюбки відповідала.

Дітей  дуже цікавила процедура усиновлення, процес отримання кредиту, відповідальність поручителів по кредиту.

У рамках заходу школярі відвідали   зали судових засідань, конвойне приміщення для тримання підсудних. 

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою!

Мета заходу була досягнута, після спілкування з суддею-спікером, школярі одностайно  вирішили, що до суду вони прийдуть лише у якості  позивача.

За повідомленням прес-служби суду