Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено виправдувальний вирок у зв’язку з недоведеністю прокуратурою вчинення кримінального правопорушення

01 квітня 2019, 13:59

21 березня Сосницьким районним судом м. Черкаси громадянина П. у пред’явленому обвинуваченні за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) визнано невинуватим та виправдано, оскільки не доведено, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Гр. П. обвинувачувався в тому, що у другій половині червня 2018 року проник до веранди будинку потерпілого, звідки таємно, умисно, вчинив крадіжку кутової шліфувальної машини, вартість якої становить 461,08 грн.

Достатніх та переконливих доказів, які б підтверджували обвинувачення гр. П суду не надано, а надані докази, як вважає суд, є недостатніми для визнання винуватості особи.

Адже всі сумніви в справі, в тому числі, щодо зібраних фактичних даних, повинні тлумачитись на користь обвинуваченого.

Крім того, сторона обвинувачення не довела винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення за  частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України і суд прийшов до висновку про необхідність виправдання обвинуваченого.

Вирок суду не набрав законної сили й на нього може бути подана апеляційна скарга до Чернігівського апеляційного суду через Сосницький районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.      

За повідомленням прес-служби суду