Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Північно-західного апеляційного господарського суду взяли участь у навчальному візиті до Лондона

01 квітня 2019, 10:08

Судді Північно-західного апеляційного господарського суду та керівник апарату суду взяли участь у  ІІІ Інституційному навчальному візиті в Лондон, що відбувся з 18 по 24 березня 2019 року.

У межах заходу учасники відвідали Парламент Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії – вищий законодавчий орган у Сполученому Королівстві та Королівських заморських територіях.

Делегація Північно-західного апеляційного господарського суду ознайомилася із роботою Верховного суду Великобританії, де мала змогу зазирнути до судових зал та музеїв суду.

Цікавою була зустріч із провідним юристом Іриною Тимчшин, експертом з міжнародного арбітражу, яка практикує у Лондоні та має досвід роботи у одній із найпотужніших юридичних компаній світу Norton Rose Fulbright.

 

Захоплюючим етапом поїздки було відвідання Оксфорда, яке стало відомим на весь світ університетським містом.  А також екскурсія до усипальниці королів та літньої резиденції англійської Королеви Єлизавети ІІ, місця шлюбної церемонії Принца Гаррі та Меган Маркл  – Віндзорського палацу.

Делегація завітала до  Господарського суду Великобританії. На зустрічі із суддею цього суду з «перших  рук» колеги-судді дізналися про особливості господарського процесу у Великобританії та охоче ділилися інформацію про господарське судочинство в Україні.

На згадку суддя Господарського суду Великобританії презентував свою книгу про господарський процес та із приємністю прийняв буклет про Північно-західний апеляційний господарський суд та інші презентаційні матеріали від колег з Рівненщини.

  

Такі візити, як діляться враженнями від поїздки до Лондона судді та керівник апарату Північно-західного апеляційного господарського суду, розширюють світогляд, дають змогу побачити та краще зрозуміти судочинство інших держав, обмінюватися досвідом, що є надзвичайно важливим для судової влади України на етапі її реформування.

  

За повідомленням прес-служби суду