Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС та представники Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва обговорили подальшу співпрацю

29 березня 2019, 18:34

28 березня Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Ліна Губар зустрілися із представниками Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва – директором НФМПС Штефаном Хюльсхьорстером, старшим менеджером проектів Фонду Вольфрамом Гертіґом та юридичним радником НФМПС Геннадієм Рижковим.

Валентина Данішевська подякувала Фонду за плідну співпрацю, підтримку та надану українській делегації можливість відвідати Федеральний Верховний Суд Німеччини та конференцію Мережі голів верховних судів Європейського Союзу.

Голова ВС також повідомила, що у червні заплановано провести конференцію за участю суддів Європейського Суду та суддів касаційних судів у складі ВС, яка буде присвячена, зокрема, питанням забезпечення єдності правозастосовної практики та запровадження процесуальних фільтрів. А в липні німецькі судді долучаться до обговорення особливостей розгляду податкових та митних спорів у рамках міжнародної конференції, яка відбудеться в Касаційному адміністративному суді.

За словами Штефана Хюльсхьорстера, у другому півріччі 2019 року Фонд планує організувати фахові зустрічі суддів кримінальної, цивільної та господарської спеціалізації. При цьому директор НФМПС зауважив, що судді Верховного Суду, які виявлять бажання взяти участь у професійних дискусіях, мають можливість запропонувати власні теми для обговорення.

Такий формат співпраці для ВС не новий – подібні заходи за підтримки Фонду відбувалися і раніше, і їх схвально сприйняли судді.

Говорячи про напрями подальшого співробітництва, Валентина Данішевська зазначила, що одним із стратегічних завдань Верховного Суду є  розв’язання проблеми розмежування юрисдикцій.

Штефан Хюльсхьорстер запевнив, що Німецький Фонд міжнародного правового співробітництва готовий сприяти Верховному Суду в досягненні окреслених цілей. «Врегулювання юрисдикційних конфліктів потребує часу, щоб напрацювати певні критерії розмежування компетенцій. Ми врахуємо це і співпрацюватимемо у цьому напрямі із суддями всіх юрисдикцій», – наголосив директор проектів Фонду.

За повідомленням прес-служби суду