Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному суді відбулися семінарські заняття для суддів м. Одеси та Одеської області

29 березня 2019, 15:59

29 березня 2019 року, в рамках надання методичної допомоги у застосуванні цивільного законодавства, суддями судової палати з розгляду цивільних справ Одеського апеляційного суду проведені семінарські заняття, на які були запрошені судді місцевих судів м. Одеси та Одеської області.

Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються Одеським апеляційним судом у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки постійно діючі семінари є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.

В ході заходу суддя Одеського апеляційного суду Олена Комлева зосередила увагу слухачів на спорах, що виникають із трудових відносин. На прикладах рішень Верховного Суду України за 2018-2019 роки, суддя навела актуальну судову практику з трудових спорів, надала слухачам роз’яснення щодо найбільш типових помилок, які допускають місцеві суди під час розгляду цієї категорії справ та шляхів їх уникнення.   

Висвітленню проблемних питань, пов’язаних з практикою розгляду спорів, що виникають з кредитних правовідносин, поруки, присвятив свою лекцію суддя Одеського апеляційного суду Юліан Кравець. Окрема увага була приділена суддею питанням відповідальності поручителів у світлі новацій ЦК України.

Також суддею Апеляційного суду Одеської області, що перебуває на стадії ліквідації, Русланом Громіком було надано роз’яснення стосовно розподілу судових витрат, зокрема, висвітлено особливості сплати судового збору за подання заяви про забезпечення доказів та особливості стягнення витрат на професійну правничу допомогу.

Під час занять учасники обмінялися досвідом роботи, обговорили приклади з власної практики та отримали фахові рекомендації, спрямовані на усунення помилок в застосуванні  цивільного законодавства.

 

                     

 

                    

 

За повідомленням прес-служби суду