Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Савченко Н.В. та Рубана В.В. направлено до Верховного Суду

29 березня 2019, 14:39

29 березня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко Н.В. та Рубана В.В. задоволено частково, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Савченко Н.В. та Рубана В.В. направлено до Верховного Суду для визначення підсудності.

Постановляючи ухвалу, колегія суддів виходила з того, що Київський апеляційний суд не в праві вирішувати питання про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Савченко Н.В. та Рубана В.В. з одного суду до іншого, оскільки, відповідно до обвинувального акту, кримінальні правопорушення вчинялись в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів.

Нагадаємо, Савченко Н.В. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), частиною першою статті 14 частиною другою статті 28 частиною першою статті 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), частиною першою статті 14 частиною другою статті 28 статті 112 («Посягання на життя державного чи громадського діяча»), частиною першою статті 14 частиною третьою статті 258 («Терористичний акт»), частиною першою статті 258-3 («Створення терористичної групи чи терористичної організації») та частиною другою статті 28 частиною першою статті 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України.

Рубан В.В. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 14, частиною третьою статті 258 («Терористичний акт»), частиною першою статті 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду