Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Диканському районному суді проведено тренінг "Реагування на недостовірну або негативну інформацію про суд, поширену у ЗМІ"   

29 березня 2019, 12:11

29 березня 2019 року у Диканському районному суді Полтавської області для суддів та працівників апарату суду було проведено тренінг "Реагування на недостовірну або негативну інформацію про суд, поширену у ЗМІ".

Під час тренінгу прес-секретар суду Юрченко О.М. ознайомила присутніх із змістом орієнтовного Порадника із комунікацій з громадянським суспільством у випадку кризової ситуації в суді та Пропозиціями щодо реагування на факти поширення в ЗМІ інформації, що підриває авторитет судової влади, які були затверджені рішенням Ради суддів України № 3 від 25 січня 2019 року, охарактеризувала типи ситуацій, що потребують реагування та загальні алгоритми дій у випадку виникнення кризової ситуації.

В ході навчання учасники детально опрацювали, зокрема, такі терміни як: “недостовірна інформація”, “негативна інформація”, “спростування”, “право на відповідь”, “право на власне тлумачення обставин справи”, оціночні судження”. Також учасники тренінгу удосконалили свої знання щодо правил спілкування з представниками засобів масової інформації, правил поводження під час зйомки на відеокамеру, етикету ділового спілкування.

Учасники тренінгу розглянули різні варіанти поширення в ЗМІ недостовірної чи негативної інформації про суд, суддів та працівників суду, проаналізували можливі моделі поведінки суддів та працівників апарату суду у таких випадках.

Кожен з учасників тренінгу мав можливість висловити свою думку та надати практичні рекомендації щодо покращення навиків спілкування з громадськістю та представниками засобів масової інформації при поширенні недостовірної чи негативної інформації про суд, суддів та працівників суду.

 

За повідомленням прес-служби суду