Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував домашній арешт стосовно підозрюваного у погрозі вбивством поліцейському

28 лютого 2019, 10:17

24 лютого 2019 року ввечері працівники поліції приступили до несення служби по охороні громадського порядку у місті Татарбунари та під’їхали до одного з будинків для перевірки адміністративно піднаглядної особи. В цей час до поліцейських під’їхав легковий автомобіль, з вікна якого 20-річний водій виразився в їх сторону нецензурною лайкою та погрозою вбивством.
Працівники поліції повернулися до службового автомобіля для того, щоб почати переслідування та затримати правопорушника. Хлопець проїхавши декілька метрів, зупинив свій автомобіль, вийшов з нього та, підбігши до службового автомобіля працівників поліції, почав кулаками бити по кузову автомобіля. З метою затримання останнього, поліцейські вийшли з автомобіля, після чого громадянин У. дістав пістолет та направив ствол в бік інспектора і здійснив один постріл, чим створив реальну погрозу вбивством працівнику правоохоронного органу. 
Громадянин У. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 345 Кримінального Кодексу України.
У судовому засіданні прокурор та слідчий просили застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Підозрюваний та його захисник не заперечували проти заявленого клопотання. 
Ухвалою Татарбунарського районного суду Одеської області стосовно підозрюваного застосовано домашній арешт строком на 60 днів та покладено обов'язки: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися із дому в нічний час з 22:00 до 06:00, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; прибувати до відділу поліції щотижня.
Станом на 28 лютого 2019 року ухвала суду не набрала чинності та може бути оскаржена.

 

За повідомленням прес-служби суду