Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що напав із сокирою на школяра, утримуватиметься під вартою

27 лютого 2019, 17:57

Сьогодні колегією суддів апеляційного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, та залишено без змін ухвалу слідчого судді, якою стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що він заздалегідь підшуканою сокирою умисно наніс один удар в голову неповнолітнього, чим спричинив потерпілому тілесне ушкодження, тобто виконав всі дії для закінченого замаху на вбивство.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, вказуючи на міцні соціальні зв’язки чоловіка, наявність сім`ї, стан його здоров’я (інвалідність) та відсутність доведених ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурор зазначив, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу.

Підозрюваний зазначив, що не мав наміру скривдити потерпілого, а відчуваючи реальну загрозу власному життю і здоров’ю та загрозу для своїх рідних,  вчинив дії, спрямовані на самозахист.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • апеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення
  • ухвалу слідчого судді залишити без змін

Таким чином, підозрюваний триматиметься під вартою до 20:45 16.04.2019.

З повним текстом ухвали від 27.02.2019 можливо ознайомитися після його виготовлення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №404/1273/19.

Довідково:

частина друга статті 15 Кримінального кодексу України - замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі;

частина перша статті 115 Кримінального кодексу України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

За повідомленням прес-служби суду