Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату ВС Ольга Булка зустрілася з представниками Програми «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні»  

22 лютого 2019, 12:37

Під час зустрічі, яка відбулася у Верховному Суді 20 лютого 2019 року, керівник апарату ВС поділилася з іноземними експертами досвідом формування апарату нової судової установи.  

Ольга Булка поінформувала експертів про структуру Верховного Суду та виклики, які виникали під час формування його апарату. Особливу зацікавленість у керівника Програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» Еки Ткешелашвілі викликали питання про проведення конкурсу на вакантні посади в апараті суду, формування штатного розпису та структури установи. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо розрахунку кількості працівників, необхідної для забезпечення роботи суду та технічного оснащення приміщення суду.

Керівник апарату ВС також надала практичні поради для кращої адаптації персоналу після успішного проходження конкурсу. Одним з інструментів, які планують започаткувати у Верховному Суді, є інститут наставництва, коли може, досвідчений працівник допомагає молодому колезі швидше адаптуватися до нової роботи. Крім того, у ВС створено спеціальний інформаційний довідник, який містить відповіді на всі питання, які можуть цікавити персонал, починаючи від контактів для замовлення нових картриджів для принтерів і закінчуючи довідкою щодо медичного забезпечення  працівників.

 

У зустрічі взяли участь експерт Програми «Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні» Галина Кохан, представники Групи підтримки ВАКС Марта Басистюк та Катерина Гай, та в.о. начальника відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Оксана Гунько.

Довідково. Основна мета Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) – покращення антикорупційної політики, яка має зменшити рівень корупції в країні.

Наразі EUACI є найбільшою програмою у сфері боротьби з корупцією в Україні. Ініціатива та розрахована на три роки. Програма сприяє посиленню спроможності новостворених антикорупційних органів і посиленню контролю за перебігом перетворень з боку Верховної Ради, громадянського суспільства та засобів масової інформації.

За повідомленням прес-служби суду