Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Прилуцькому міськрайонному суді провели "День відкритих дверей" для школярів

21 лютого 2019, 17:49

Сьогодні, Прилуцька  «Феміда»  приймала гостей – учнів 10–А  класу Прилуцької гімназії №1 імені Георгія Вороного.

Під час екскурсії старшокласники ознайомилися про становлення Прилуцького міськрайонного суду, категорії справ, які тут розглядають, процес їхньої реєстрації, а також про проблеми, з якими стикаються судді та інші учасники судового процесу. Крім того, було ознайомлено з сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку. 

Про особливості роботи судді учням розповів суддя-спікер Володимир Павлов, зупинившись на питаннях, що особливо цікавили старшокласників – вимогах до кандидата на посаду судді, порядку призначення на цю посаду тощо.

Дієвим інструментом попередження правопорушень у підлітковому середовищі є проведення профілактичних бесід з дітьми. Тому, до нашого заходу було запрошено старшого інспектора  з ювенальної превенції Пироженко Тетяну Анатоліївну.

На останок старшокласникам було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду. Суддя-спікер Володимир Павлов побажав учням 10-А класу, наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.

За повідомленням прес-служби суду