Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителька села Вишеньки Бориспільського району сплатить штраф за участь дитини у шкільному булінгу 

21 лютого 2019, 14:04

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває адміністративний матеріал, що надійшов від Головного управління національної  поліції в Київській області Бориспільський відділ поліції, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянки О. за частиною третьою статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (булінг (цькування) учасника освітнього процесу).

Стаття 173-4. Булінг (цькування) учасника освітнього процесу. Булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

У випадку шкільного булінгу за кривдника, якому ще не виповнилося 14 років, усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні відшкодувати шкоду (як матеріальну, так і моральну), яку завдала їхня дитина іншому учню.

Протокол про притягнення до адміністративної відповідальності був складений на матір дівчинки, яка вчинила булінг.

В судовому засіданні громадянка О. вину визнала, щиро розкаялась. Судом винесено постанову,якою  притягнута до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 850 гривень.

Фото- 5 канал

За повідомленням прес-служби суду