Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила рішення про переведення шести суддів

21 лютого 2019, 12:21

Вища рада правосуддя 21 лютого 2019 року розглянула матеріали щодо переведення шести суддів.

Указом Президента України від 19 січня 2016 року № 15/2016 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» Дніпровський районний суд міста Херсона, Комсомольський районний суд міста Херсона та Суворовський районний суд міста Херсона ліквідовано та утворено Херсонський міський суд.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до Херсонського міського суду Херсонської області.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила перевести на посади суддів Херсонського міського суду Херсонської області суддів:

Дніпровського районного суду міста Херсона Войцеховську Яну Вікторівну;  

Комсомольського районного суду міста Херсона Іванцову Наталію Костянтинівну;

Суворовського районного суду міста Херсона Валігурську Людмилу Василівну;

Комсомольського районного суду міста Херсона Гуцалюка Олександра Володимировича;

Комсомольського районного суду міста Херсона Скрипніка Леоніда Анатолійовича;

Суворовського районного суду міста Херсона Булах Євгенію Миколаївну.

 

Прес-центр судової влади України