Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ковпаківський районний суд м. Сум відзначає 45-річницю з дня створення

20 лютого 2019, 16:46

20 лютого 2019 року 45-річниця створення Ковпаківського районного суду м. Суми.
У місті Суми до лютого 1974 року існував Сумський народний суд. В грудні 1973 року місто було поділено на два райони і наказом начальника відділу юстиції Сумського облвиконкому від 18 лютого 1974 року №19 було ліквідовано Сумський міський народний суд та з 20 лютого 1974 року організовано народний суд Ковпаківського району м. Суми та народний суд Зарічного району м. Суми.
Сьогодні, в цей святковий для нашої установи день, згадуємо процес її становлення та розвитку.
Згідно основних законів того часу до сфери діяльності народного суду входило здійснення правосуддя по кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Крім того на новостворені суди було покладено непритаманні їх діяльності функці: проведення профілактичної роботи по попередженню злочинності в районі, ведення прийому громадян, здійснення контролю за підготовкою кадрів і політично-виховної роботи працівників суду, ведення і контроль роботи судових виконавців.

 1982 рік

В різні роки очолювали колектив Ковпаківського районного суду м. Суми:

 (з 1974 по 1982 роки)   (з 1982 по 1985 роки)


 (з 1985 по 1996 роки)  (з 1996 по 2008 роки)

 (у 2008 році) (з 2009 по 2012 роки)


З травня 2013 року і по сьогодні голова Ковпаківського районного суду м. Суми - Чернобай Олег Іванович.


«Робота суддею дуже відповідальна і в то й же час цікава. Окрім опанування законодавчої бази та вмілого її застосування, суддя повинен оперативно мислити, зважувати кожне своє рішення, вміти зрозуміти кожну сторону провадження», - зазначає Олег Іванович.

Поступово змінювалася структура та штатна чисельність апарату суду.

  
В історії установи назавжди залишаться імена тих працівників, що з перших днів і протягом багатьох років працювали на її благо: Ткаченко Євгенія Сергіївна, Голубєва Валентина Федорівна, Кучер Ганна Василівна, Скориченко Лідія Іванівна, Телегіна Лідія Степанівна, Алещенко Тамара Василівна, Іщенко Лариса Борисівна, Косолап Ірина Петрівна, Мяус Євгенія Борисівна, Назаренко Тетяна Борисівна, Дегтяренко Валентина Миколаївна.

 


Сьогодні в Ковпаківському районному суді 15 посад суддів та 60 працівників апарату суду. Зараз фактично працюють 11 суддів, але суддівським складом докладено чимало зусиль задля забезпечення неупередженості, справедливості, доступності рішень, що виносяться іменем держави, та відновлення довіри до судової влади.

 В час постійних змін, швидкого ритму сьогодення, команда суду працює злагоджено, відповідально, за принципами відкритості та прозорості.

   

За повідомленням прес-служби суду