Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернопільський апеляційний суд задовольнив апеляцію матері загиблого добровольця та направив справу для продовження розгляду до суду першої інстанції

20 лютого 2019, 14:42

 Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу Якубік Ганни Степанівни на ухвалу Бережанського районного суду від 22 листопада 2018 року по цивільній справі за заявою Якубік Г. С. про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою суду першої інстанції провадження у справі закрито з тих підстав, що заявлені вимоги не підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, оскільки вони спрямовані на встановлення статусу учасника бойових дій особі, яка брала участь в Антитерористичній операції з листопада 2014 року та загинув 12 лютого 2015 року в м. Щастя Луганської області.

 

 

                    
На фото: воїн-доброволець Ростислав Якубік
Проте колегія суддів не погодилась з даним висновком, оскільки суд не звернув уваги та належним чином не перевірив доводи заявника, не з'ясував підстави поданої заяви та який саме юридичний факт просить встановити заявниця, не з'ясував наявність причинно-наслідкового зв'язку між обставинами, на які вона посилається, за наслідками встановлення яких можна дійти висновку про наявність чи відсутність підстав для задоволення її вимог, що має визначальне значення для правильного вирішення справ

У зв'язку з чим колегія прийшла до висновку, що оскаржувана ухвала не може вважатись законною та обґрунтованою, а тому апеляційну скаргу Якубік Г.С. слід задовольнити, ухвалу Бережанського районного суду — скасувати, а справу направити для продовження розгляду в суд першої інстанції.

За повідомленням прес-служби суду