Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

70-річну жительку Полонного засудили за зберігання наркотиків

15 лютого 2019, 13:10

Полонський районний суд визнав винною 70-річну полончанку, обвинувачену в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів, без мети збуту (частина перша статті 309 Кримінального кодексу України) та оштрафував її на 1020 гривень (60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Таке покарання прописане в угоді про визнання винуватості, укладеної  між прокурором та обвинуваченою, яку суддя затвердив.

Як встановив суд, жінка восени минулого року знайшла у себе на присадибній ділянці 2 рослини конопель та маку, зрізла їх, висушила й подрібнила, отримавши наркотики. Правоохоронці під час обшуку її помешкання виявили й вилучили особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс (220,439 грамів), верхні частини двох пластмасових пляшок з нашаруванням екстракту канабісу (14,247 грамів), а у господарському приміщенні – макову соломку (61,28 грам).  

«Ухвалюючи вирок, на підставі об’єктивно з’ясованих обставин, підтверджених доказами та оцінених судом відповідно до ст.94 КПК, суд приходить до висновку, що мали місце діяння, у вчиненні яких обвинувачується  Г. Узгоджене сторонами угоди покарання відповідає загальним правилам призначення покарань, передбаченим Кримінальним Кодексом», – зазначає суд.

За повідомленням прес-служби суду