Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВРП Ігор Бенедисюк взяв участь у зустрічі з головами місцевих та апеляційних судів західного регіону

15 лютого 2019, 13:03

14 лютого 2019 року в Західному апеляційному господарському суді відбулася робоча зустріч очільників органів суддівського врядування з головами місцевих та апеляційних судів західного регіону з метою обговорення нагальних питань поточного етапу упровадження судової реформи.

Крім того, учасники обговорили стан здійснення судочинства в регіоні, питання єдності судової практики, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Участь у зустрічі взяли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та заступник голови цього суду Наталія Кравчук, голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха, голова господарського суду Львівської області Михайло Юркевич та заступник голови цього суду Василь Артимович, директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Віктор Дейнека, а також голови апеляційних та місцевих судів західного регіону всіх юрисдикцій.

Вітальними словами зустріч відкрив суддя, голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська у своїй доповіді наголосила на значимості авторитету судової гілки влади, який напряму пов’язаний із незалежністю суддів та є неможливим без належної комунікації як з іншими гілками влади, так і з суспільством. Єдність судової практики є основоположною гарантією довіри до суду як до державної інституції.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зазначив, що нове законодавство України створило належне юридичне підґрунтя для створення такої судової системи, яка максимально ефективно здійснюватиме правосуддя, сприятиме відновленню довіри громадян до судової системи та зміцнюватиме міжнародний  авторитет України.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков звернув увагу присутніх на кілька векторів роботи Комісії: безпосереднє кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, а також добір кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Учасники обмінялися думками щодо вирішення нагальних проблемних питань діяльності судової системи України.

За інформацією Національної школи суддів України

Фото: Західний апеляційний господарський суд