Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою обвинуваченій у спробі вбивства 9-місячного сина

14 лютого 2019, 17:58

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 42-річної громадянки Ш. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, пунктом другим частини другої статті 115 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, жінка обвинувачується органом досудового розслідування у тому, що 26 березня 2018 року, близько 21:00, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, діючи умисно з метою позбавити життя власну дитину, скинула з Інгульського мосту свого 9-ти місячного сина.

Хлопчика було врятовано співробітником поліції, після чого доставлено до медичного закладу.

Зазначене кримінальне провадження розглядається колегією суддів у складі Дмитра Тішка, Сергія Медюка, під головуванням судді Катерини Лагоди.

У судовому засіданні вирішувалось питання щодо доцільності продовження строків тримання під вартою стосовно обвинуваченої.

Прокурор зазначив, що наявні ризики переховування обвинуваченої від суду та впливу на свідків продовжують існувати, а більш м’який запобіжний захід, аніж тримання під вартою не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинуваченої.

Представник потерпілого підтримала позицію прокурора.

Обвинувачена та її захисник заперечували проти продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Захисник зазначала, що в її клієнтки погіршується стан здоров’я, проте жодних доказів на підтвердження своїх доводів суду не надала.

Заслухавши думки сторін, з урахування наявних ризиків, колегія суддів ухвалила продовжити строк тримання під вартою відносно громадянки Ш. до 11.04.2019 та призначила наступні дати слухання справи.

За повідомленням прес-служби суду