Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Чаплинського професійного аграрного ліцея запровадять Проект «Школа правознавців»

13 лютого 2019, 11:46

5 лютого 2019 року у приміщенні Чаплинського професійного аграрного ліцею за ініціативи Чаплинського бюро правової допомоги проведено круглий стіл на тему: «Впровадження проекту «Школа правознавців» в Чаплинському професійному аграрному ліцеї».

Участь у круглому столі взяли представники  державних установ, розташованих на території селища Чаплинка, зокрема, Чаплинського ВП ГУНП, Чаплинського районного сектору ФДУ «Центр пробації», депутатами Чаплинської селищної та Чаплинського районного суду Херсонської області.

Від Чаплинського районного суду Херсонської області участь у круглому столі взяла керівник апарату суду Оксана Анатоліївна Байбуза. 

Під час зустрічі представники державних установ зазначили, що на сьогоднішній день є гостра необхідність всебічного розвитку громадянської правосвідомості, задоволення потреби у правовій інформації, заохочення громадськості до участі в будівництві демократичної, соціальної держави.

Таким чином, метою Програми є підвищення загального рівня правової культури та набуття школярами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права.

Керівник апарату суду Байбуза О.А. запропонувала в якості виконання плану навчального матеріалу проводити екскурсії у суді, забезпечувати участь членів гуртка у складанні процесуальних документів, пов’язаних із роботою суду, безпосередньо поспілкуватись із суддею, вивчити роботу канцелярії та архіву Чаплинського районного суду Херсонської області.

Керівник апарату наголосила на тому, що такі заходи у суді проводяться не вперше, а тому суд відкритий для відвідувачів, а тим паче для дітей.

Наприкінці зустрічі учасники круглого столу дійшли висновків щодо спільних зусиль та вжиття максимальних заходів заради того, щоб Проект «Школа правознавців» знайшла можливість втілитись в життя, адже мета даної Програми, зокрема систематичне і безперервне поширення серед школярів знань про державу та право надасть змогу учням в подальшу знайти свою реалізацію в житті та бути більш впевненими у собі при різних життєвих обставинах.

 

Керівник апарату суду                                          Оксана Байбуза