Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 2018 році Окружний адміністративний суд міста Києва щодня отримував 16 позовів щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування

07 лютого 2019, 10:20

Минулого року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло понад 4 тис позовів щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування, що в 4 рази більше від надходжень цієї категорії справ у 2017 році. Таке суттєве зростання пов’язано із внесенням до Кодексу адміністративного судочинства України змін стосовно підсудності спорів щодо соціального захисту громадян окружним судам, а не місцевим загальним.

За результатами розгляду Окружним адміністративним судом міста Києва протягом 2018 року спорів щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби, у 88% з них було задоволено позовні вимоги. Тобто, практично у 9 випадках з 10 суд ставав на сторону позивача, який звернувся до суду зі спором щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування. Загалом у 2018 році суд присудив до стягнення на користь позивачів понад 13 млн. грн.

 

За повідомленням прес-служби суду