Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, підозрюваного у вбивстві дружини взято під варту в залі апеляційного суду

31 січня 2019, 14:37

Сьогодні колегією суддів Кропивницького апеляційного суду до чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування.

Чоловіка, який за ухвалою районного суду перебував під домашнім арештом, взято під варту в залі апеляційного суду.

За версією слідства, чоловік підозрюється у вбивстві власної дружини, про зникнення якої сам повідомив у поліцію напередодні новорічних свят.

З апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді звернувся прокурор, який просив суд задовольнити клопотання слідчого та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, посилаючись на обґрунтованість підозри та вказуючи, що підозрюваний частково визнав вину, однак поведінка підозрюваного у перші години після вчинення злочину вказує на намагання приховати сліди та обставини злочину.

Підозрюваний та його захисник просили суд залишити в силі запобіжний захід, обраний районним судом.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • Апеляційну скаргу прокурора задовольнити
  • Ухвалу слідчого судді скасувати
  • Клопотання слідчого задовольнити
  • Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування

З повним текстом ухвали від 31 січня 2019 року можливо ознайомитися після його виготовлення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №398/4831/18.

Довідково: частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

За повідомленням прес-служби суду