Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жорстоке вбивство у Ворзелі: батьки вбитої дівчини добились довічного ув’язнення для вбивці

31 січня 2019, 13:34

 

Влітку 2015 року у смт Ворзель цей жахливий злочин вчинив раніше судимий двадцятидворічний молодик, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час словесного конфлікту через малозначимий привід зі знайомою дівчиною завдав їй не менше сорока ударів ножем, після чого викрав особисті речі. Від отриманих ушкоджень сімнадцятирічна дівчина померла на місці.

У процесі розгляду кримінального провадження під час судових дебатів прокурор просив призначити обвинуваченому покарання у виді п’ятнадцяти років позбавлення волі, а представники та батьки вбитої дівчини вимагали максимального покарання для обвинуваченого за таке жорстоке вбивство – у вигляді довічного позбавлення волі.

У серпні 2017 року колегією суддів Ірпінського міського суду Київської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених пунктом 4 частини другої статті 115, частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України, а саме у вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, та крадіжці, вчиненій повторно, і засуджено до позбавлення волі довічно.

Апеляційним судом у жовтні 2017 року було частково задоволено апеляційні скарги захисників обвинуваченого, покарання, призначене судом першої інстанції, пом’якшено до чотирнадцяти років шести місяців позбавлення волі.

Не погоджуючись із цим рішенням, вважаючи таке покарання надто м’яким за позбавлення життя єдиної дитини, батьки звернулись із касаційними скаргами до Верховного Суду.

Верховний Суд задовольнив касаційні скарги потерпілих і їхнього представника, скасував ухвалу апеляційного суду про пом’якшення покарання обвинуваченому та направив справу на новий апеляційний розгляд.

14 січня 2019 року при повторному розгляді цього провадження Київським апеляційним судом залишено без задоволення апеляційні скарги захисників обвинуваченого, вирок першої інстанції щодо визнання обвинуваченого винним у вчиненні злочинів та призначення йому довічного позбавлення волі залишено без змін.

На сьогодні вирок набрав законної сили та підлягає виконанню.

 

За повідомленням прес-служби суду