Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

По 850 гривень штрафу призначено двом депутатам за несвоєчасно подані декларації

31 січня 2019, 09:38

Вчора 30 січня 2019 року Білопільським районним судом Сумської області розглянуто дві справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно депутатів Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області.

Так громадянин С., будучи депутатом Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області та являючись суб’єктом декларування, у порушення вимог антикорупційного законодавства, несвоєчасно подав без причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, а саме: 7 квітня 2018 року, а не в термін до 1 квітня 2018 року, як того вимагає чинне законодавство України.

Депутат Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області М. вчинила аналогічний корупційний проступок, несвоєчасно подавши без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, а саме: 31 липня 2018 року.

Поважні причини неподачі декларацій у громадян С. та М. відсутні.

Дані про тимчасову непрацездатність громадяни С. і М. суду не надали.

Згідно даних НАЗК щодо послідовності дій користувачів С. і М. в «Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або  місцевого самоврядування», підтверджено безвідповідальне відношення останніх до обов’язку подачі електронних декларацій.

Тож суд дійшов висновку, що громадяни С. і М. мали рівні можливості з іншими суб’єктами декларування і не були позбавлені можливості заповнити та подати декларації своєчасно.

А тому громадян С. і М. визнано винуватими у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначено кожному окремо штраф у сумі 850 гривень.

Головуючий суддя – Терещенко О. І.

Пошук процесуальних рішень по даним справам можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень  за №573/58/19 та №573/62/19.

 

За повідомленням прес-служби суду