Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розглянула повідомлення про втручання в професійну діяльність судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Панфілової А.В.

30 січня 2019, 18:19

Вища рада правосуддя 29 січня 2019 року розглянула повідомлення судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Панфілової Алли Василівни та голови цього суду Петрова Романа Івановича про втручання у діяльність судді Панфілової А.В. щодо здійснення правосуддя.

Доповідаючи з цього питання, член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич (на фото) поінформував, що у повідомленнях зазначено про перебування у провадженні суду справи про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом. 11 липня 2018 року до суду надійшло електронне звернення, в якому в непристойній формі висловлені погрози вбивства судді Панфілової А.В. та розправи з колективом і відвідувачами суду шляхом підпалу у зв’язку з розглядом вказаної справи. На думку судді та голови суду, вказані дії створюють реальну небезпеку суддям, працівникам апарату та відвідувачам суду і містять ознаки кримінального правопорушення.

«Проаналізувавши зміст повідомлень судді Панфілової А.В. та голови суду Петрова Р.І., а також додану до повідомлень копію електронного звернення, вважаю, що висловлені у ньому погрози можуть викликати у судді Панфілової А.В. обґрунтоване занепокоєння щодо власної безпеки. Лист з таким змістом міг бути надісланий з метою впливу на результат розгляду судової справи, оскільки містить пряму погрозу розправою у випадку ухвалення певного рішення», – зазначив Вадим Беляневич.

Кіровоградська місцева прокуратура повідомила, що 19 липня 2018 року до ЄРДР внесено кримінальне провадження за фактом втручання у професійну діяльність судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Панфілової А.В., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377(погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. На сьогодні досудове розслідування триває.

Враховуючи наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 липня 2018 року за фактом втручання в професійну діяльність судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Панфілової Алли Василівни.

 

Прес-центр судової влади України