Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Корабельний районний суд м. Миколаєва спростовує інформацію, оприлюднену в інтернет-виданні "КОРАБЕЛОВ.ИНФО"

30 січня 2019, 18:00


28 січня 2019 року в інтернет-виданні «КОРАБЕЛОВ.ИНФО” була оприлюднена  інформація під заголовком "Подписал, будучи под наркотиками", - житель Корабельного, нанесший 6 ножевых ран собутыльнику, не признает свою вину», яка містить недостовірні факти.

В Корабельному районному судді м.Миколаєва «28» січня 2019 року дійсно розпочато судовий розгляд (а не підготовче засідання, як зазначено автором статті) кримінального провадження за обвинуваченням Білохатюка А.П. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).
В зазначеному судовому засіданні судом було, у відповідності до статей 342-350 КПК України, оголошено склад суду, роз’яснено сторонам і учасникам провадження право на відвід, повідомлено про права і обов’язки особам, які беруть участь у судовому засіданні.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, судом встановлено особу обвинуваченого та у останнього з’ясовано чи зрозуміло воно йому, чи визнає він себе винним і чи бажає давати показання, а також, з’ясовано (згідно із ст.290 КПК України) чи здійснено стороною кримінального провадження відкриття матеріалів досудового розслідування.
Потім головуючий визначив обсяг доказів, що підлягають дослідженню, та порядок їх дослідження.
Після виконання названих дій, головуючий, розглянувши клопотання прокурора про продовження Білохатюку А.П. строку тримання під вартою, у зв’язку з неявкою потерпілого судовий розгляд відкладено та призначено нове судове засідання.
Під час судового засідання будь-яких клопотань від захисника та обвинуваченого не надходило.
Натомість, Інтернет-видання «КОРАБЕЛОВ.ИНФО» в названій статті неправильно виклало і питання головуючого і відповіді на них обвинуваченого. Питання що стосуються особи обвинуваченого та відповіді на них.
Під час цього засідання допит обвинуваченого судом не здійснювався.
Однак, інтернет-видання “цитуючи” обвинуваченого зазначило:

«На вопрос рассматривающей данное дело судьи Елены Кутурлановой, почему он ранее подписал признательные показания, Билохатюк пояснил:
«Это было под давлением конвоя... Подписал, потому что я находился под наркотическими веществами».
На вопрос судьи о постоянном месте работы подсудимый ответил:
«Я не работаю, я сижу в тюрьме».
Судья: «Не на данный момент».
Билохатюк: «Ну, и иногда подрабатываю на стройке… Предприниматель, короче».
Судья: «…То есть безработный?»
Билохатюк: «Ну да…»


Вигаданим інтернет-виданням «КОРАБЕЛОВ.ИНФО» є і те що:

«Защитник обвиняемого Александр Михайленко настаивал на переквалификации дела на статью «Самооборона». Однако судья отказала в удовлетворении данного ходатайства и обвиняемому по-прежнему инкриминируют совершение преступления, предусмотренного ч.1 ст. 121 КК Украины .”

Враховуючи вищезазначене, прес-служба Корабельного районного суду міста Миколаєва звертається до представників ЗМІ з проханням використовувати при підготовці публікацій лише перевірену інформацію та не поширювати суб'єктивно неправдиву інформацію.

 

За повідомленням прес-служби суду