Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав жінку, яка свідомо ухиляється від виконання обов’язків стосовно власної доньки

30 січня 2019, 17:09

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки К. про позбавлення батьківських прав матері, малолітньої Оксани, 2015 року народження. 

Позивач звернулася до суду з позовом про позбавлення відповідача батьківських прав відносно її неповнолітньої доньки Оксани, 2015 року народження, оскільки відповідач ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дитини. В листопаді 2017 року мати дитини покинула більш як на місяць свою доньку на зовсім сторонніх осіб, у яких в подальшому дитину було вилучено за їх заявою та поміщено у Миколаївський обласний будинок дитини з подальшим надання статусу дитини позбавленої батьківського піклування. Відповідачка не цікавиться її долею, здоров’ям та фізичним розвитком своєї дитини, навіть після залишення дитини жодного разу не висловила свого бажання побачити її.

Суд, оцінивши всі зібрані по справі докази, враховуючи інтереси дитини для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя, повного та всебічного розвитку, та зважаючи на те, що відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дитини, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню. 

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4599/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду