Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

850 грн штрафу призначено старості старостату за несвоєчасно подану декларацію

30 січня 2019, 14:52

Сьогодні 30 січня 2019 року розглянуто справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно старости Марківського старостату Білопільського району Сумської області.

Так громадянин М., працюючи на посаді в.о. старости  Марківського старостату Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області, несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, а саме: 17 квітня 2018 року, а не в термін до 1 квітня 2018 року, як того вимагає чинне законодавство України.

Поважні причини неподачі декларації у громадянина М. відсутні. Згідно даних НАЗК щодо послідовності дій користувача М. в «Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або  місцевого самоврядування» підтверджено безвідповідальне відношення останнього до обов’язку подачі електронної декларації.

Таким чином суд дійшов висновку, що М. мав рівні можливості з іншими суб’єктами декларування і не був позбавлений можливості заповнити та подати декларацію своєчасно.

А тому громадянина М. визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначено штраф у сумі 850 грн.

Головуючий суддя – Терещенко О. І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/59/19.

 

За повідомленням прес-служби суду