Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батьків, підозрюваних у вбивстві власної дочки, взято під варту

25 січня 2019, 11:59

24 січня 2019 року у справі щодо вбивства своєї малолітньої дитини стосовно громадянина Б., обвинуваченого за частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України і громадянки Б., обвинуваченої за частиною першою статті 125, частиною третьою статті 135 Кримінального кодексу України, судом обвинуваченому Б. продовжено строк тримання під вартою в «Сумському слідчому ізоляторі» терміном на 60 діб, а обвинуваченій Б. запобіжний захід у виді домашнього арешту змінено на тримання останньої під вартою строком на 60 діб.

Приймаючи рішення за результатами розгляду клопотання щодо продовження та зміну запобіжних заходів у виді домашнього арешту на тримання під вартою, суд виходив  із серйозного характеру протиправних діянь, їх тяжкості, конкретних обставин кримінального провадження. Зокрема з того, що ризики, які стали підставою для обрання обвинуваченому запобіжного заходу, не зменшилися і не зникли, а тому виправдовують тримання обвинуваченого Б. під вартою. Доказів на заміну запобіжних заходів на більш м’які суду не надано.

При зміні запобіжного заходу обвинуваченій Б. судом вивчалася можливість продовження застосування більш м’якого запобіжного заходу, однак Б. порушила заборону залишати місце свого проживання та виїжджати за межі населеного пункту. Сама обвинувачена Б. в судовому засіданні не заперечувала той факт, що порушила умови домашнього арешту, додатково зазначила, що проживати їй на даний час ніде, ночує де прийдеться, засоби для існування у неї відсутні, оскільки Б. ніде не працює, а це може сприяти тому, що остання вчинить інший злочин.

Враховуючи вказані вище обставини, а також наявність ризиків, які існували на час застосування до обвинуваченої Б. домашнього арешту, суд прийшов висновку, що остання в подальшому не зможе дотримуватися умов застосування домашнього арешту, а тому змінив встановлений раніше запобіжний захід на тримання під вартою.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14:00 Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20:00.

Вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 135 Кримінального кодексу України (залишення у небезпеці), карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

 

За повідомленням прес-служби Білопільського районного суду Сумської області