Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівницю «Укрпошти», яка присвоювала субсидії односільчан, засудили до 3-х років обмеження волі

25 січня 2019, 11:41

Протягом кількох місяців засуджена ошукала жителів одного із сіл Сумського району на 20 тисяч гривень. Жінка підробляла підписи односільчан у відомостях про виплату субсидій, а кошти, які були призначені їм як соціальна допомога, привласнювала. Після викриття, жінці було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 191, частиною третьою статті 191, частиною першою статті 358, частиною третьою статті 358, частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України.

Суд першої інстанції визнав працівницю «Укрпошти» винною у пред’явлених їй обвинуваченнях та призначив покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки. Крім того, як додаткове покарання жінці було заборонено протягом року після звільнення займати посади в установах державної та комунальної власності, пов’язані з операціями з готівковими коштами. Проте, враховуючи, що обвинувачена раніше не мала судимостей, має на утриманні неповнолітню дитину та в добровільному порядку відшкодувала потерпілим завдану шкоду, суд на підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання та встановив іспитовий строк 2 роки.

Сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу на вирок Сумського районного суду м. Суми. Прокуратура оскаржувала призначене засудженій додаткове покарання, а саме збільшити його до двох років. Засуджена в свою чергу підтримала подану прокурором апеляційну скаргу та не заперечувала проти її задоволення.

Розглянувши апеляційну скаргу, колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила без змін остаточне покарання, призначене судом першої інстанції. Якщо засуджена засвоїть життєвий урок, не вчинить нового злочину та виконуватиме по­кладені на неї обов'язки, то після закінчення іспитового строку вона буде звільнена су­дом від призначеного їй покарання. Якщо ж не виправдає наданий їй судом  шанс на виправлення, то суд направить жінку в місця обмеження волі для відбування призначеного покарання.

 

За повідомленням прес-служби суду