Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ятеро кандидатів припинили участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду та троє — до Апеляційної палати ВАС

25 січня 2019, 10:49

24 січня 2019 року відбулось спеціальне спільне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з Громадською радою міжнародних експертів, на якому розглядалось питання про відповідність кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду критеріям, передбаченим частиною четвертою статті 8 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

За результатами голосування ВККСУ та ГРМЕ вирішили, що троє кандидатів припинили участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду, а саме:

  • Крутій Юрій Петрович;
  • Сало Андрій Богданович;
  • Яковенко Андрій Олександрович.

Натомість вирішено, що один кандидат допущений до етапу кваліфікаційного оцінювання “Дослідження досьє та проведення співбесіди”. Участь у конкурсі продовжать:

  • Воронько Володимир Дмитрович.

Також вирішено, що троє кандидатів припинили участь у конкурсі до Апеляційної палати ВАС, а саме:

  • Ковтуненко Олеся Володимирівна;
  • Круценко Тетяна Віталіївна;
  • Федяєв Сергій Володимирович.

Засідання відбувалось в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів як складової конкурсу до Вищого антикорупційного суду, який проводиться Вищою кваліфікаційною комісією суддів України. Громадська рада міжнародних експертів сприяє Комісії у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів ВАС.

Також під час спеціального спільного засідання були присутні представники Світового банку, Представництва Міжнародного валютного фонду в Україні, Міжнародної організації права розвитку (IDLO) та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Наступне спеціальне спільне засідання ВККСУ та ГРМЕ відбудеться 28 січня 2019 року.

Окрім того, сьогодні на засіданні ВККСУ розглядалось питання про припинення участі у конкурсі до Вищого антикорупційного суду кандидата Бондарчука Руслана Анатолійовича та Головчака Мар’яна Михайловича. За результатами розгляду заяв кандидати припинили участь у конкурсі.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ