Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років 6 місяців позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину

21 січня 2019, 15:33

21 січня 2019 року колегією суддів Скадовського районного суду Херсонської області ухвалено вирок чоловіку, якого обвинувачували у вбивстві.

Вироком суду громадянина К. засуджено за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та  частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинене повторно) та призначено покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Громадянин К. органами досудового слідства обвинувачувався у тому, що 18 серпня 2017 близько 14:40, перебуваючи на території домоволодіння у селі Гладківка Голопристанського району Херсонської області, в ході раптово виниклого конфлікту, що стався на ґрунті неприязних відносин, навмисно, переслідуючи прямий злочинний намір, тримаючи в руках кувалду (молот), наніс громадянину П., один удар в область нижньої щелепи, від якого той  упав на землю, після чого наніс йому ще один удар в область лобної частини голови, в результаті отриманих пошкоджень громадянин П. помер. Після умисного вбивства, обвинувачений, переслідуючи прямий корисливий умисел, заволодів «золотим ланцюжком» загиблого, вагою 15 грам, 585 проби, на суму 9063,90 грн.

У судовому засіданні обвинувачений К. свою вину у вчиненні вказаних злочинів, визнав повністю, підтвердив обставини викладені в обвинувальних актах. Пояснив, що дійсно 18.08.2017 в ході виниклого на ґрунті неприязних стосунків конфлікту наніс П. удари молотом в область нижньої щелепи та лобної частини голови, від яких останній впав та не подавав ознак життя. Після цього він побачив золотий ланцюжок, який вирішив забрати. В скоєному щиро розкаявся, висловив жаль щодо вчиненого, зазначив, що готовий нести покарання за вчинені ним злочини.

При призначенні покарання К. суд, відповідно до статтею 65 Кримінального кодексу України, врахував характер та ступінь тяжкості скоєних злочинів та їх наслідки, особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується негативно, раніше неодноразово судимий, не одружений, на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, а також обставин, що впливають на його покарання, з яких пом’якшуючою відповідно до статті 66 КК України визнав: щире каяття, про що свідчить повне визнання своєї вини та готовність нести передбачену законом відповідальність, а також активне сприяння розкриттю злочину, обставиною, яка обтяжує покарання згідно статті 67 КК України - є рецидив злочинів.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення, а обвинуваченим, який перебуває під вартою, в той самий строк з моменту вручення йому копії вироку.

До набрання вироком чинності, запобіжний захід обвинуваченому залишено тримання під вартою.

Пошук судового рішення в ЄДРСР можна здійснити за номером 654/3296/17.

 

За повідомленням прес-служби суду