Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у побитті працівника поліції

21 січня 2019, 15:17

       17 січня 2019 року працівник поліції, рухаючись на службовому транспорті, помітив на проїзній частині гр. М., який біля свого автомобіля танцював, вів себе неадекватно, та по зовнішнім ознакам перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейський зробив чоловіку зауваження, оскільки він створював аварійну ситуацію та заважав руху автомобілів, але останній зреагував неадекватно. Потім М. проник до салону службового автомобіля, наніс декілька ударів поліцейському, після чого витягнув його з автомобіля та наніс ще декілька ударів по голові та іншим частинам тіла.   

      Гр. М. підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України, за ознаками умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

      Слідчий Татарбунарського відділення поліції звернувся до Татарбунарського районного суду з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

     Підозрюваний частково погодився із застосуванням щодо нього домашнього арешту, однак просив визначити вказаний вид запобіжного заходу лише в нічний час. 

     19 січня 2019 року ухвалою Татарбунарського районного суду стосовно підозрюваного М. застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту без застосування електронного засобу контролю, строком на  60 днів, поклавши на нього обов'язки: 

  1. прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;
  2. не відлучатися із домоволодіння цілодобово, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  3. повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  4. прибувати до службової особи поліції кожен сьомий день з моменту обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту;
  5. надати дозвіл працівникам органу Національної поліції з’являтися в житло, де він мешкає, вимагати надати усні чи письмової пояснення з питань, пов’язаних з виконання покладених на нього зобов’язань.

 

За повідомленням прес-служби суду