Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сів п'яним за кермо та ще й скоїв ДТП, - суд оштрафував та на рік залишив правопорушника без водійського посвідчення  

21 січня 2019, 14:49

Ленінський районний суд м. Миколаєва позбавив водійських прав водія, який порушив ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів (стаття 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння ( частина перша статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Судом встановлено, що водій В. 30.10.2018 о 18:30, у м. Миколаєві, керуючи т/з БМВ, по вул. Будівельників, в районі будинку 18, змінив напрямок руху праворуч, не впевнився в своєму маневрі, в результаті чого водій Є., керуючи т/з Тойота, був змушений змінити напрямок руху праворуч, щоб уникнути з ним зіткнення та допустив наїзд на бордюрний камінь, в результаті чого т/з Тойота отримав механічні пошкодження та було завдано  матеріальні збитки, чим порушив вимоги п. 10.1 ПДР України;

Крім того, вказаний водій, керуював т/з БМВ по вул. Будівельників біля будинку 18 з явними ознаками алкогольного сп'яніння (запах з порожнини рота, нестійка хода, млява мова). У присутності двох свідків водій відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння за допомогою газоаналізатору Драгер на місці зупинки, а також від проходження медичного огляду в мед. закладі  у встановленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР України..

Правопорушник  в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки не повідомив.

За наслідками розгляду матеріалів суд наклав на правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 грн. з позбавленням права  керування транспортними засобами строком на 1рік.

Зазначимо, що постанова ще не набрала законної сили.

Повний текст постанови ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ справа № 489/7157/18.

 

За повідомленням прес-служби суду