Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді довелося викликати поліцію через дії громадянина у приміщенні Селидівського міського суду Донецької області

21 січня 2019, 12:32

Суддя Селидівського міського суду Донецької області Черков Володимир Геннадійович повідомив, що 18 січня 2019 року у приймальню біля його робочого кабінету зайшов громадянин та почав вимагати зустрічі з суддею.

Суддя відповів, що не є головою суду та не розглядає справ за участю громадянина. Після чого, як зазначає Черков В.Г., громадянин намагався чинити психологічний тиск на нього, висловлював погрози та стверджував, що суддя Черков В.Г. «негласно керує судом» та щодо нього прийде виклик до «Ради юстиції».

Суддя вказує, що після цього викликав працівників поліції, які прийняли заяву судді щодо дій громадянина.

На думку судді Черкова В.Г., такі дії громадянина та спроби втрутитись у діяльність судді пов’язані зі справою, що перебуває у провадженні іншого судді, за позовом до Селидівського відділу Красноармійської прокуратури, Селидівського відділу Селидівського МВ ГУ НП України в Донецькій області, Державного казначейства України, Міністерства фінансів України про стягнення моральної шкоди у зв’язку з незаконним притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, повідомлення про втручання в діяльність суддів Селидівського міського суду Донецької області, у тому числі судді Черкова В.Г., надходили до ВРП 27 червня 2017 року, 11 липня 2017 року, 15 серпня 2017 року. Їх розгляд  відбувся на засіданнях ВРП 15 серпня 2017 року та 11 жовтня 2017 року.  

У повідомленнях судді скаржилися, зокрема, на тиск з боку прокуратури Донецької області як сторони обвинувачення з метою спонукання до постановлення неправосудних процесуальних рішень та обвинувальних вироків, неналежний розгляд Генеральною прокуратурою України фактів втручання в професійну діяльність тощо.  

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» повідомлення судді Черкова В.Г., що надійшло до Вищої ради правосуддя 18 січня 2019 року, внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України