Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу, яка підозрюється у викраданні людини та вимаганні у неї значної суми грошей, взято під варту

29 листопада 2018, 15:28

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси, якою до громадянина С., підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та частини третьої  статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, тобто вимога передачі чужого майна, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для здоров’я особи), був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави, як альтернативного запобіжного заходу, у сумі 88 100 грн.

Прокурор, будучи незгодним з ухвалою слідчого судді, звернувся з апеляційною скаргою про її скасування та постановлення нової, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під  вартою без визначення розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу.

В судовому засіданні суду апеляційної інстанції захисник заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора, наполягаючи на незаконності її вимог.  

Під час апеляційного перегляду ухвали слідчого судді було встановлено, що органами досудового розслідування надані достатні докази, які свідчать про вірогідну причетність С. до вчинення інкримінованих йому кримінальних правопорушень та підтверджують обґрунтованість висунутої підозри. Також апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи щодо реальності існування ризику того, що С. може вдатись до спроб  переховуватись від органу досудового розслідування і суду.

Одночасно апеляційний суд визнав необґрунтованими висновки слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси щодо визначення підозрюваному С. розміру застави, як альтернативного виду запобіжного заходу.

За результатами апеляційного перегляду, апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси, задовольнивши  апеляційну скаргу прокурора, та постановив нову ухвалу, якою застосував до підозрюваного С. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком з 28 листопада 2018 року по 9 грудня 2018 року, без визначення розміру застави,  як альтернативного запобіжного заходу.

Довідково: органами досудового розслідування громадянин С., спільно з двома іншими особами – активними учасниками ГО «Народний Щит Правосуддя», підозрюється у викраденні людини та вимаганні у неї крупної суми грошей з застосуванням фізичного насильства.

 

За повідомленням прес-служби суду