Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі та 1 млн грн компенсації, - вирок суду присяжних Іллічівського міського суду

28 листопада 2018, 11:34

27 листопада 2018 року Іллічівський міський суд Одеської області у складі головуючого судді Вергопуло К.В., судді Семенова О.А. та 3-х присяжних оголосив вирок щодо обвинуваченого  та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Чоловік обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 4, 7, частини другої статті 115 (умисне вбивство), частини першої статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що чоловік потрапив у ДТП 2 травня 2016 року у селі Біляївського району Одеської області. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений, обурений незначними пошкодженнями його авто, вискочив з автомобіля та почав погрожувати водію іншого автомобіля - учасника ДТП. Сварка переросла у жорстоку бійку. Нападник збив чоловіка з ніг ударом кулака в обличчя, потім почав наносити удари руками і ногами в область голови, грудної клітини, тулуба та інших частин життєво важливих органів та декілька разів стрибнув ногами на грудну клітину потерпілого. Чоловік почав бити по кузову автомобіля, нанісши йому пошкодження.

Потім обвинувачений напав на двох громадян, які випадково опинилися на місці події, завдавши їм декілька ударів в обличчя.

Повернувшись до потрепілого, обвинувачений знову стрибнув на голову та грудну клітину потерпілого та, випорожнився на нього.

Відповідно до матеріалів справи потерпілому були спричиненні тілесні ушкодження у вигляді крововиливу в м'які мозкові оболонки головного мозку, крововиливу у шлуночки мозку, множинних двосторонніх переломів ребер, розриву правої частки печінки, які кваліфіковано як тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя постраждалого у момент заподіяння. Крім того, у чоловіка зламано ніс, та виявлено значну кількість осаднень шкіри і крововиливів.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Вироком суду також було частково задоволено цивільний позов потерпілих: витрати на поховання, щомісячні платежі в інтересах неповнолітніх дітей потерпілого до досягнення ними повноліття, витрати на лікування дитини з інвалідністю потерпілого, та в рахунок відшкодування майнової шкоди, а також в рахунок відшкодування моральної шкоди. Загальна сума компенсації оцінена судом у  1 000 000 грн.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області через Іллічівський міський суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ознайомитися з текстом вироку можливо у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером провадження № 496/3249/16-к, 1-кп/501/19/18.

За повідомленням прес-служби суду