Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

27 листопада 2018, 16:15

Вища рада правосуддя 27 листопада 2018 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Як поінформував доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко, у клопотанні зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні від 9 серпня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Дії судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О. кваліфіковано за частиною третьою статті 368 КК України як прохання надати та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої йому влади.

У клопотанні зазначено, що 20 серпня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. складено повідомлення про підозру судді Озерову В.О.у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, яке за його дорученням того самого дня оголошено та вручено підозрюваному.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2018 року № 2767/0/15-18 тимчасово, до 20 жовтня 2018 року, відсторонено суддю Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О. від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням його до кримінальної відповідальності.

Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 26 вересня 2018 року стосовно підозрюваного Озерова В.О. застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком до 26 листопада 2018 року включно, покладено на нього ряд обов’язків, передбачених частиною п’ятою статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 16 жовтня 2018 року № 3135/0/15-18 до 20 листопада 2018 року продовжено строк тимчасового відсторонення судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні 16 листопада 2018 року складено і затверджено обвинувальний акт стосовно Озерова В.О. за частиною третьою статті 368 КК України, який 19 листопада 2018 року у порядку статті 291 КПК України направлено до суду.

«Мотиви, наведені у клопотанні про тимчасове відсторонення судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О. від здійснення правосуддя, є обґрунтованими та підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами, долученими до клопотання», – підсумував Андрій Бойко.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представник Генеральної прокуратури України – прокурор другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Юрій Олефір та представник судді – адвокат Олександр Постернак (на фото).

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

 Прес-центр судової влади України