Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначене підготовче засідання у справі члена збройного формування «Народної міліції «ЛНР» - бригади «Призрак»

23 листопада 2018, 14:46

На розгляд Хмельницького міськрайонного суду надійшов  обвинувальний акт стосовно члена  збройного формування терористичної організації «ЛНР», бригади «Призрак», у вчиненні злочину, передбаченого частиною прешою статті 258-3 Кримінального кодексу України  (участь в терористичній організації).

Уродженець м. Малогвардійськ Луганської області, 1972 року народження, раніше неодноразово судимий, підозрюється в тому, що  на початку 2015 року вступив до збройного формування  армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР»  - бригади «Призрак» під керівництвом Мозгового, що базувалась  на території Лисичанського склозаводу «Пролетарій», для активної участі в діяльності формування, спрямованого на заволодіння  окремими територіями України та їх утримання, силову підтримку окремих владних структур  самопроголошеної республіки, знищення  живої сили супротивника.

Обвинувачений був забезпечений формою та зброєю. Із метою конспірації обрав чоловік, що мав умовний позивний «Дєд», спільно з іншими   бойовиками  систематично виконував накази командирів із числа керівників терористичної організації «ЛНР».  «Дєд»  приймав безпосередню участь у бойових діях у складі бригади «Призрак» проти сил  Антитерористичної організації в містах Алчевськ,  Кіровськ, Дебальцеве,  Первомайськ.

Санкція частини  першої статті 258-3 Кримінального кодексу України  передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від  8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Підготовче судове засідання призначене на 18 грудня 2018 року о 09:00 (м. Хмельницький, вул. Героїв майдану, 54).

 За повідомленням прес-служби суду